Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatbröd med solroskärnor

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Ett brytbröd som passar till sallad eller en soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Smula jästen i degbunken. Tillsätt tomatkross, klickar av smöret, vit sirap, salt, basilika och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, ca 10 minuter. Låt den jäsa till dubbel storlek under bakduk, ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den smidig och tillsätt eventuellt mer mjöl. Rulla degen till en längd som delas i 16 bitar. Rulla varje bit till en boll. Lägg dem tätt tillsammans på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
  3. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över solroskärnor. Grädda brödet i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt det svalna på galler. Servera som brytbröd till sallad eller soppa.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • kawil1 22 augusti 2009

    Mycket gott bröd, passar äta till pastarätter/Karin

  • Lennart_58 9 november 2009

    Jag tog honung, har det i mycket, mat, the, bröd. Å gott blev det, tack för det fina receptet o full pott i poäng naturligtvis.

  • bissingen 17 januari 2010

    Fantastiskt goda och fylliga i smaken. Dessutom blev de riktigt vackra i färgen. Jag serverade dem till en vegetarisk quorn- och bulgurrätt med tomatsalsa, och det passade utmärkt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.