Ett brytbröd som passar till sallad eller en soppa.
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Smula jästen i degbunken. Tillsätt tomatkross, klickar av smöret, vit sirap, salt, basilika och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, ca 10 minuter. Låt den jäsa till dubbel storlek under bakduk, ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den smidig och tillsätt eventuellt mer mjöl.
Rulla degen till en längd som delas i 16 bitar. Rulla varje bit till en boll. Lägg dem tätt tillsammans på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
- Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över solroskärnor. Grädda brödet i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt det svalna på galler. Servera som brytbröd till sallad eller soppa.
Publicerat den
11 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott bröd, passar äta till pastarätter/Karin
Jag tog honung, har det i mycket, mat, the, bröd. Å gott blev det, tack för det fina receptet o full pott i poäng naturligtvis.
Fantastiskt goda och fylliga i smaken. Dessutom blev de riktigt vackra i färgen. Jag serverade dem till en vegetarisk quorn- och bulgurrätt med tomatsalsa, och det passade utmärkt!