Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatdoftande vitkålsgryta med pannbiff

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Detta lät gott och enkelt så det kommer jag att göra nästa vecka då denna veckans matsedel redan är gjord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek pannbiffarna i lite olja i en stekplåt. Lägg dem att svalna på en tallrik.
  2. Skala och strimla löken fint. Fräs den i stekplåten under omrörning utan att den får färg.
  3. Skär pannbiffarna i centimeterbreda strimlor. Lägg löken och pannbiffsstrimlorna i en gryta. Häll den krossade tomaten i grytan. Pressa vitlöken över och tillsätt vattnet, basilikan, saltet, vitpepparn och buljongtärningen.
  4. Ansa vitkålen och strimla den fint. Tillsätt den till grytan.
  5. Rör om så att allt blandas. Koka upp och låt sjuda 10-15 minuter. Rör om då och då.
  6. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och rör ner i grytan. Ta av från värmen.
  7. Smaka eventuellt av med salt och vitpeppar. Servera med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.