Detta lät gott och enkelt så det kommer jag att göra nästa vecka då denna veckans matsedel redan är gjord.
Instruktioner
- Stek pannbiffarna i lite olja i en stekplåt. Lägg dem att svalna på en tallrik.
- Skala och strimla löken fint. Fräs den i stekplåten under omrörning utan att den får färg.
- Skär pannbiffarna i centimeterbreda strimlor. Lägg löken och pannbiffsstrimlorna i en gryta. Häll den krossade tomaten i grytan. Pressa vitlöken över och tillsätt vattnet, basilikan, saltet, vitpepparn och buljongtärningen.
- Ansa vitkålen och strimla den fint. Tillsätt den till grytan.
- Rör om så att allt blandas. Koka upp och låt sjuda 10-15 minuter. Rör om då och då.
- Rör ut maizenan i lite kallt vatten och rör ner i grytan. Ta av från värmen.
- Smaka eventuellt av med salt och vitpeppar. Servera med kokt ris.
Publicerat den
25 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar