Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatform

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Det här är en av mina favoritpajer.Har flera gånger haft den som bufférätt med lufttorkad skinka till. Alltid lika populär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl och matfett till en grynig massa. Arbeta in keson och låt degen vila svalt i cirka en halvtimme.
  2. Tryck ut degen i en pajform,nagga botten med en gaffel och låt formen vila ca 15 minuter.
  3. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter och låt svalna.
  4. Strö på den rivna herrgårdsosten och basilikan.Bred över en blandning av ägg, crème fraiche och parmesan och ev smulad fetaost Lägg på skivade tomater och grädda i ca 20-25 minuter.
  5. Toppa med mera basilika och servera pajen ljummen,gärna med några skivor lufttorkad skinka till.

Kommentarer (2)

  • Jessika 14 juni 2008

    Tack för god paj.

  • solfri 14 juni 2008

    God men färsk basilika är att föredra. Torkad blir lite för snällt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.