Tomatbröden är lika vackra som smakrika och kan med fördel serveras till en sallad eller lätt soppa för att göra måltiden matigare.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och lös den i vattnet. Rör i salt och de bägge mjölsorterna Arbeta till en smidig deg.
Låt degen jäsa under bakduk i 2 timmar.
- Mixa undertiden ihop tomatfyllningen med mixerstav eller i en minihack.
- Strö durumvetemjöl på bakbordet. Stjälp upp degen och dela den i tre bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 20x30 cm. Bred på tomatfyllningen och rulla ihop till tre rullar.
- Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt med skarven nedåt och skåra på tvären med en vass kniv. Låt jäsa i 20-30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
Låt svalna på galler utan bakduk.
Publicerat den
5 april 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätegoda bröd! Jag gjorde 6 mindre bröd istället och penslade olivolja och lite flingsalt på bröden. Det höjde nivån ytterligare! Soltorkade tomater istället för körsbärstomater har jag också provat.