Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatgratinerad färspaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Väg mjölet i stället för volymmått

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 200 grader.
  2. Hacka ihop pajdegen av mjöl, fett ost och olja. Tryck ut degen i en ca 25 cm rund pajform. Nagga bottnen. Ställ formen i kyl 10 min och förgrädda den sedan 7-8 minuter.
  3. Fyllningen: Hetta upp fettet. Bryn lök och färs. Lägg i grovhackade spenatblad eller väl urkramade, hackade frysta. Rör i delade champinjoner. Späd med buljongen, koka ihop något. Rör sist i crème fraiche och krydda. Bred ut fyllningen i skalet. Skiva tomaten, dela skivorna på mitten och lägg dem på färsen. Strö på osten och mal över lite peppar. Grädda pajen i ca 20-25 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.