Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatketchup

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Gör din egen ketchup så vet du vad som finns i den. Gott är det också. Ger c:a 1 - 1,5 l ketchup beroende på hur vätskerika tomaterna är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser i en lagom stor gryta. Koka upp och låt småputtra utan lock tills tomaterna har kokt helt sönder.
  2. Sila upp allt i en ren gryta och passera eventuellt fruktkött genom silen med hjälp av en slickepott eller en sked, kasta bort kärnorna och annat som har fastnat i silen.
  3. Koka upp och låt småputtra utan lock tills lagom konsistens har uppnåtts, c:a 3-4 timmar eller tills du själv är nöjd med konsistensen.
  4. Justera smaken med salt och peppar och eventuellt med lite mer vinäger om du vill ha en syrligare smak.
  5. TIPS: Tomater som är på gränsen till övermogna ger bäst resultat.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • boz1965 12 juni 2010

    Testa att göra den här ketchupen på gula tomater för en lite annorlunda upplevelse.

  • christincarlsson 12 juni 2010

    Vet du hur länge den håller?

  • boz1965 12 juni 2010

    Tja, den blir aldrig långvarig hos mig - strykande åtgång du vet. Men ett par veckor i kyla bör den klara.

  • Herr_Falukropp 14 augusti 2010

    Frugan gjorde den här ketchupen och ungarnas, även grannens pojk, betyg blev en klockren 5:a.

  • rosatalo 15 november 2013

    Kan det fungera att göra ketchupen på konserverade hackade tomater? Skulle vara en liten genväg om man är lite lat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.