Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatketchup light – LCHF

 
Skriv ut

Hemgjord ketchup med ett minimum av socker. Tveksamt om det blir billigare – men nyttigare är det definitivt – och godare. Förvaras i frys och tinas upp i portioner när ketchupen i flaskan i kylen är slut. Fyll inte bara på flaskan, utan diska ur den noga innan, annars finns risken att det möglar – och i en plastflaska är det svårt att se det. Jag har av det skälet en glasflaska, men med barn i huset är det enklare med plast. 9,9% kolhydrater.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och grovhacka lök och fräs den mjuk i smöret och tillsätt pressad vitlök mot slutet. Ta av och låt svalna något så att den är hanterbar.
  2. Mixa löken och vitlöken till en slät massa med mixerstav eller i blender. Tillsätt tomat, paprika, sirap, lökpulver, mjöl, buljong och vinäger och värm upp igen. Låt stå på svag värme i 30 minuter – stark värme gör det att stänker över hela spisen när ångan söker sig uppåt genom massan.
  3. Smaka av. Justera med vinäger och sirap till "angenäm styrka och smak" – det ska finnas en viss sötma och tydlig syra, men inte överdrivet i någon riktning. Justera konsistensen med vatten eller Idealmjöl, beroende på om den är för fast eller lös.
  4. Tillsätt de kryddor som "fattas" enligt Din personliga smak. Det kan vara Cayennepeppar, Chili, Harissa eller varför inte senap.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.