Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatkex med parmesan

 
  • Serverar: 70 portioner
Skriv ut

Goda små kex med soltorkad tomat och parmesanost bakar du lätt. De passar fint som tilltugg till drink eller till ostbrickan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt tomaterna rinna av lite grann. Hacka dem och lägg i en matberedare. Blanda i smör, äggula, mjöl och riven parmesan. Mixa snabbt ihop till en deg.
  2. Forma 2 rullar ca 2 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie eller smörgåspapper och lägg i kylen i ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Skär degrullarna i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.