Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatmarmelad från Närpes

 
Skriv ut

Denna marmelad gjorde mamma ofta då jag var barn. Nu har jag återupptagit tillverkningen :) Jättegod på rostat bröd med ost till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Doppa tomaterna i hett vatten så att skalet kan avlägsnas. Riv skal från apelsinerna och citronen. Skala apelsinerna och citronen. Tomaterna, apelsinerna och citronen passeras och blandas ihop. Tillsätt det rivna citrusskalet.
  2. Koka upp blandningen i en kastrull och rör ner geléringsmedlet. Koktid enligt påsens anvisningar. Ta kastrullen från värmen, skumma och häll i rena burkar. Tillslut genast och låt kylas ner hastigt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.