Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatmarmelad med sting

 
Skriv ut

En supergod marmelad att ha på rostade mackor eller ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla tomaterna och skär dem i mindre bitar. skala, kärna ur och tärna äpplet. Tvätta och skrubba citronerna ordenligt. Riv skalet på dem och undvik att få med det yttersta vita skalet. Det ger en bitter och tråkig smak. Pressa ur saften.
  2. Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Låt sedan sjuda i ca 20 minuter. Rör om ibland. Marmeladen är till en början vattnig från citronsaften och behöver kokas ner.
  3. Efter ca 20-25 minuter, eller när mycket av vätskan reducerats, mixar man marmeladen lite lätt så att den får en jämnare konsistens. Koka upp den igen i ca 5-8 minuter eller tills den klarar ett marleadprov. smaka av och tillsätt eventuellt mer socker.
  4. Marmeladprovet görs när den börjar tjockna. Lägg en klick marmelad på en kall tallrik, gör ett spår i mitten med skeden. Om marmeladen inte flyter ihop igen så är den klar.
  5. Häll upp marmeladen på rengjorda burkar eller frys in den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.