Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatomelett med mozzarella

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Bjud hem Italien till ditt matbord! Denna lättlagade röd-vit-gröna omelett kommer att gillas av alla. Servera en god sallad till omeletten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj tomaterna, dela dem i 4 delar och kärna ur dem. Ta bort stjälkfästet och tärna fruktköttet fint.
  2. Skala den gula löken och vitlöksklyftorna och hacka dem fint. Ta basilikabladen från stjälkarna och strimla dem fint.
  3. Rör ihop äggen med en gaffel och rör ner mjölken. Salta och peppra efter behag.
  4. Ingredienserna är beräknade till 2 omeletter så använd därför hälften av ingredienserna till varje omelett. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och fräs hälften av all hackad lök någon minut. Tillsätt hälften av basilikan och låt den fräsa med några sekunder.
  5. Blanda tomaten med äggen och häll hälften av blandningen i stekpannan. Låt äggblandningen rinna ut till ett jämnt lager. Stek omeletten 5-7 minuter på svag värme.
  6. Lägg en tallrik över stekpannan och vänd upp omeletten på tallriken. Låt sedan omeletten glida tillbaka i stekpannan med ovansidan nedåt. Lägg på osten och stek 4-5 minuter. Håll omeletten varm tills den andra omeletten är färdigstekt. Servera med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.