Bjud hem Italien till ditt matbord! Denna lättlagade röd-vit-gröna omelett kommer att gillas av alla. Servera en god sallad till omeletten.
Instruktioner
- Skölj tomaterna, dela dem i 4 delar och kärna ur dem. Ta bort stjälkfästet och tärna fruktköttet fint.
- Skala den gula löken och vitlöksklyftorna och hacka dem fint. Ta basilikabladen från stjälkarna och strimla dem fint.
- Rör ihop äggen med en gaffel och rör ner mjölken. Salta och peppra efter behag.
- Ingredienserna är beräknade till 2 omeletter så använd därför hälften av ingredienserna till varje omelett. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och fräs hälften av all hackad lök någon minut. Tillsätt hälften av basilikan och låt den fräsa med några sekunder.
- Blanda tomaten med äggen och häll hälften av blandningen i stekpannan. Låt äggblandningen rinna ut till ett jämnt lager. Stek omeletten 5-7 minuter på svag värme.
- Lägg en tallrik över stekpannan och vänd upp omeletten på tallriken. Låt sedan omeletten glida tillbaka i stekpannan med ovansidan nedåt. Lägg på osten och stek 4-5 minuter. Håll omeletten varm tills den andra omeletten är färdigstekt. Servera med en grönsallad.
Publicerat den
26 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar