Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatris med bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud familjen på en aptitretande risrätt med knaperstekt bacon och mycket nyttiga grönsaker. Ställ gärna en flaska kinesisk soya på bordet för den som ev vill ha mer "kryddning".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt anvsiningarna på förpackningen. Låt det ånga av.
  2. Ansa under tiden champinjonerna och skär dem i skivor. Skala och hacka löken. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Skölj och kärna ur paprikan och skär den i ringar.
  3. Fräs champinjoner och lök i litet matfett i en stekpanna. Tillsätt tomatklyftorna och låt dem fräsa med ett par minuter. Tillsätt riset och låt allt bli genomvarmt. Salta och peppra.
  4. Lägg upp tomatriset på serveringsfat och håll det varmt. Stek baconskivorna i torr, het stekpanna, garnera tomatriset med baconskivorna och paprikaringar och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.