Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatröra från Katalonien severat på bröd – Pan Tumaca

 
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

I det här inlägget om Tomatröra presenterar vi en av våra favoriter vad gäller enkla, spanska tomaträtter – Pan Tumaca. Det är en riktigt läcker och snabblagad tapas som är vanlig i norra Spanien, närmare bestämt i Katalonien där också den vackra staden Barcelona ligger. Vi brukar ofta tillaga rätten, även hemma i Sverige och avnjuta den under långa, härliga helgfrukostar – inte sällan toppad med lite spansk iberisk skinka eller spansk hårdost. Rätten kan för övrigt också serveras som förrätt vid en lunch eller middag. Så vill du läsa mer on detta receptet: http://soleado.se/tomatrora-fran-katalonien-severat-pa-brod-pan-tumaca/

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta brödet i en brödrost eller på en stekpanna och du använder lite tjockare skivor av bondbröd.
  2. Dela de mogna tomaterna i stora bitar och mixa ned dem råa till en röra med hjälp av en mixer. Tillsätt lite salt efter smak.
  3. Dela vitlöksklyftan på mitten (Låt gärna skalet runt vitlöksklyftan sitta kvar i övrigt så är den mer behaglig att hålla i). Gnid de rostade brödskivorna med den ituskurna vitlöksklyftan. Droppa sedan över lite olivolja direkt på brödet. Lägg på tomatröran. Toppa – om du vill – med spansk skinka eller spansk hårdost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.