Den här supergoda tomatsalsan passar utmärkt på en rostad baguette, men den smakar också underbart till kokt pasta. De soltorkade tomaterna ger en fruktig och intensiv tomatsmak.
Instruktioner
- Skålla och skala de färska tomaterna. Halvera tomaterna kärna ur dem och skär bort stjälkfästena. Hacka fruktköttet fint.
- Skala och pressa vitlöksklyftorna. Skär de torkade tomaterna i små bitar. Stöt torkade tomatbitar och vitlök i en mortel till en fin pasta.
- Rör ner olivolja, salt, peppar, balsamvinäger och färskpressad citron i tomatpastan och blanda väl. Blanda ner ricottaosten lite i taget. Blanda ner de färska hackade tomaterna.
- Ta av örtbladen från kvistarna och hacka bladen fint. Stöt permesanosten smulig i morteln. Blanda parmesan och örter och krydda med salt och peppar. Strö ört- och ostblandningen över tomatsalsan.
Servera gärna tomatsalsan på en rostad baguette.
Publicerat den
2 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar