Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsalsa med örter och vitlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här supergoda tomatsalsan passar utmärkt på en rostad baguette, men den smakar också underbart till kokt pasta. De soltorkade tomaterna ger en fruktig och intensiv tomatsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala de färska tomaterna. Halvera tomaterna kärna ur dem och skär bort stjälkfästena. Hacka fruktköttet fint.
  2. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Skär de torkade tomaterna i små bitar. Stöt torkade tomatbitar och vitlök i en mortel till en fin pasta.
  3. Rör ner olivolja, salt, peppar, balsamvinäger och färskpressad citron i tomatpastan och blanda väl. Blanda ner ricottaosten lite i taget. Blanda ner de färska hackade tomaterna.
  4. Ta av örtbladen från kvistarna och hacka bladen fint. Stöt permesanosten smulig i morteln. Blanda parmesan och örter och krydda med salt och peppar. Strö ört- och ostblandningen över tomatsalsan. Servera gärna tomatsalsan på en rostad baguette.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.