Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsås

 
Skriv ut

Av en överbliven slatt rödvin och färska tomater blir det en mycket god tomatsås, använbar både till pizza och köttfärssås. Den är hållbar flera dagar i kylen och går även bra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs tomaterna, de båda löksorterna och råsockret i olja några minuter. Tillsätt övriga ingredienser utom salt och peppar.
  2. Koka ihop på svag värme till önskad konsistens. Det brukar ta 20-30 minuter.
  3. Finfördela med en stavmixer och smaka av med salt och svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.