Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsås, grundrecept

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Den bäst tomatsåsen enligt mig själv, receptet har jag själv provat mig fram till och det passar perfekt för min studentbudget. Anledningen till att det står "grundrecept" är att den står sig själv med lite riven parmigiano reggiano men förgyller en lasange, köttfärssås, parmesankyckling och egentligen att som går att äta med tomatsås. Den funkar perfekt som pizzasås! Helt enkelt en självklart vardags och helg-favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll olivoljan i en större kastrull. Hacka den gula löken fint och likaså vitlöken (den ska inte pressas!). Låt dem mjukna i olivoljan på låg värme i cirka 10 minuter under lock. Då kommer löken mjukna ordentligt och smakerna kommer fram. Häll i kryddorna, buljongtärningen, sedan i med vinet och sockret. Låt sedan reducera i ytterligare 5-10 minuter. Tillsätt därefter tomatpurén och rör om ordentligt. Medan det står och puttrar försiktigt kan man mixa de krossade tomaterna i en mixer för att få en slätare sås på en gång. Häll sedan i de krossade tomaterna och rör om, låt sedan såsen koka upp under lock och sänk sedan värmen. Låt den därefter stå och bubbla under lock i MINST en timme. Det är viktigt att då och då röra om i såsen.
  2. När den är färdig kan man äta den som den är med en god pasta och lite ost, eller ha den som bas i lasange, pizza eller dylikt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.