En mustig tomatsås som med fördel kan byggas om till en god tomatsoppa med en skvätt grädde! Eller vad nu just du föredrar, grädde, gräddmjölk eller vatten...eller varför inte ytterligare en skvätt vin, vitt eller rött. ;) Som vanligt tycks alla tomaterna mogna samtidigt och jag gick och klurade på vad jag skulle hitta på med dom, jag har en förkärlek till tomatsoppa med ett gott vitlöksbröd till. Kom på att om jag gör en tomatsås så kan jag “slå två flugor i en smäll” och med lätthet bygga om såsen till soppa när andan faller på! I år har jag odlat mest körsbärstomater i varierande färger, former och storlekar och sen blev det en större plommontomat och en svart rysk historia där jag glömt namnet. Så tomatsåsen är alltså gjord på både röda, svarta, gula och orange tomater, dom minsta körsbärstomaterna valde jag att rosta i ugnen och dom större tomaterna hade jag ambitionen att jag skulle skolla och ta av skalet men när det väl kom till kritan så pallade jag inte det utan skar ner dom med skalet på. Jag har ingen våg så jag har ingen aning om vikten tyvärr, däremot så fyllde jag min 5 liters gryta till bädden, och då var det efter jag grovhackat tomaterna. Såsen håller 3-4 dagar i kylen, förslagsvis fryser du den portionsvis då håller den 5-6 månader. Av receptet blir det ca: 3 liter tomatsås
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.