Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsoppa med apelsin och ingefära

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mild och mjuk soppa som får överraskande smak av apelsin och ingefära. Tillsätt gärna en klick färskost vid serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja i en gryta. Tillsätt tomater, vatten, buljongtärningar och socker. Koka upp och låt koka under lock ca 5 minuter.
  2. Skala ingefäran och riv den fint på ett rivjärn. Tillsätt skal och saft av apelsin samt riven ingefära när soppan kokat färdigt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Garnera ev. med en klick färskost.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gourmak 11 september 2011

    Helt okej faktiskt. Inget jag blir superpepp på att laga igen, men kul att prova.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.