Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsoppa med kyckling och svarta oliver

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Väldigt god soppa som går att variera med nästan vad som helst. Byt ut eller lägg till det du tycker om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att krydda kycklingen och tillaga i ugnen, 175-200 grader i ungefär 20 minuter, eller tills den är färdig.
  2. Hacka löken och vitlöken och fräs i en gryta med lite olja, löken ska bara bli mjuk. Håll därefter i passerade tomater, vatten och buljongtärning och låt koka upp. Salta och krydda efter smak, låt soppan stå och sjuda i ca 20 min.
  3. Riv morötterna på den fina sidan av rivjärnet, tag en fjärdedel av morötterna och rör ner i soppan. Vid det här laget bör kycklingen vara färdig, skär denna i lagom stora bitar.
  4. Servera soppan i en skål och toppa med rivna morötter, kyckling och skivade svarta oliver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.