Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsoppa med pastaknyten

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig festsoppa med hemgjord spenatpesto och eleganta pastaknyten med färskost och skinka. Du kan byta ut krossade tomater mot passerade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken, låt den bli glansig i lite olivolja. Tillsätt vitlök, tomat och grönsaksbuljong. Koka i 10-15 minuter.
  2. Dela lasagneplattorna i 15 cm långa bitar. Koka dem en i taget i lättsaltat vatten så att de blir mjuka. Skär purjolöken i långa band och låt mjukna lite i det kokande vattnet.
  3. Rör samman färskost och strimlad skinka. Lägg en klick på varje pastaplatta, samla ihop till ett knyte och bind runt med purjolöken. Servera i soppan.
  4. Mixa spenat, nötter, vitlök, ost och citronsaft till en smet. Tillsätt sakta olivoljan till önskad konsistens. Ringla peston över soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.