Underbart god! En bland de godaste soppor jag vet!
Instruktioner
- Skala och hacka den gula löken och pressa vitlöken. Fräs det i i olivolja ett par minuter, till det mjuknat. Strö över mjölet och häll på vattnet. Blanda runt och smula i buljongerna.
- Skålla tomaterna. Gör så här:
Koka upp rikligt med vatten (går bra att använda vattenkokare) Lägg tomaterna i en kastrull eller bunke som klarar kokhett vatten. Häll över det kokheta vattnet och låt tomaterna ligga i detta i ca. 2-3 minuter. Häll av vattnet. Ta upp tomaterna och skär 4 "sträck" i tomaterna och dra av dess skinn.
- Skär tomaterna i bitar. Tillsett dem, tomatpurén och lagerbladet i den den påbörjade soppan. Låt det sjuda i ca. 10 minuter. Lägg i de kokta sojabönerna och creame fraichen, om du väljer att ha dessa. Sjud i ytterligare 5 minuter. God att äta med Havrescones, men passar även till annat bröd.
Publicerat den
16 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar