Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsoppa med sojabönor

 
Skriv ut

Underbart god! En bland de godaste soppor jag vet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka den gula löken och pressa vitlöken. Fräs det i i olivolja ett par minuter, till det mjuknat. Strö över mjölet och häll på vattnet. Blanda runt och smula i buljongerna.
  2. Skålla tomaterna. Gör så här: Koka upp rikligt med vatten (går bra att använda vattenkokare) Lägg tomaterna i en kastrull eller bunke som klarar kokhett vatten. Häll över det kokheta vattnet och låt tomaterna ligga i detta i ca. 2-3 minuter. Häll av vattnet. Ta upp tomaterna och skär 4 "sträck" i tomaterna och dra av dess skinn.
  3. Skär tomaterna i bitar. Tillsett dem, tomatpurén och lagerbladet i den den påbörjade soppan. Låt det sjuda i ca. 10 minuter. Lägg i de kokta sojabönerna och creame fraichen, om du väljer att ha dessa. Sjud i ytterligare 5 minuter. God att äta med Havrescones, men passar även till annat bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.