Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomtens julgodis

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ett väl beprövat julgodisrecept som har följt mig genom 35 år.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv nougaten och mandelmassan grovt. Tillsätt smör + ev cognac och rör tills allt är väl blandat. Rulla smeten till små bollar och ställ dem kallt att stelna.
  2. Smält blockchoklad i vattenbad och doppa varje boll i chokladen. Använd gärna tandpetare när ni doppar. Låt stelna på bakplåtspapper och förvara dem kallt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • oliviabengtsson 17 december 2009

    tog whiskey istället för cognac, men väldigt gott. hade dock lite problem med att doppa dem i chokladen.de var så mjuka. till slut fick jag "smöra" ena sidan - stelna - vända - "smöra"andra sidan.

  • meaand 17 december 2009

    Om du ställer dem i frysen så att de stelanr riktigt mycket, så är det lättare att doppa dem i chokladen.

  • meaand 17 december 2009

    Menar naturligtvis - stelnar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.