Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tonfisk i tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker liten förrätt som också kan serveras på ett större smörgåsbord. Stora tomater väljer man till förrätten, små till smörgåsbordet. Oljan, från burkan, tar man med eller avstår ifrån alltefter smak och väljer också majonnäs med fler eller färre kalorier.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hårdkoka äggen, 8-10 minuter, och spola dem kalla.
  2. Skär ett lock av tomaterna, gröp ur dem och salta och peppra inuti.
  3. Mosa tonfisken och äggen fint med en gaffel och blanda den med tomatkräm, lök, pepparrot, skivade oliver, dill, majonnäs och gräddfil.
  4. Smaka av med salt och peppar och fyll blandningen i tomaterna.
  5. Lägg locket lite på sned över fyllningen och garnera med citron och dill.
  6. Ställ tomaterna kallt ungefär en halvtimme före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.