Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tonfisk- och tomatpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Paj passar bra till lunch tillsammans med en god sallad toppad med kalamataoliver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Arbeta ihop mjöl, kruskakli, margarin och salt till en mjuk deg, gärna i matberedare.
  3. Tryck ut degen i en pajform och grädda i ca 12 minuter.
  4. Fräs vitlök, rödlök och sardeller i oljan.
  5. Häll i tomater, persilja, timjan och puttra utan lock i ca 5 minuter tills du får en tjock röra. Blanda i tonfisken, smaka av med salt och peppar.
  6. Bred ut röran i pajskalet.
  7. Vispa ihop ägg med Oatly Havredryck och häll över tomatröran.
  8. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  9. Dekorera med svarta kalamataoliver, eller servera dem tillsammans med salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.