- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En god och enkel fiskrätt efter min bästa väns mamma.
Tar inte lång tid att göra. Riset kan kokas i förväg sedan är det bara att blanda ingredienserna.
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisningen. Lägg i en gratängform. Därefter blandar du i tonfisk, krossade tomater, vitlök, buljong och svartpeppar. Allt blandas samman i formen.
Använder du buljongtärning kan du med fördel smula sönder den.
- Champinjonstuvning:
Smält smör i en kastrull. Blanda i mjölet och vispa därefter i mjölken lite i taget. Töm i champinjonerna och ev lite av spadet. Salta och peppra. Låt puttra en stund så mjölsmaken försvinner och det tjocknar.
- Bred stuvningen över blandningen. Strö sedan ost över.
- Gratinera ca 20-25 minuter i 200 grader.
- Servera gärna med en bönsallad.
Publicerat den
8 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
är det 3 dl kokt ris eller dl okokt ris?
Beklagar sent svar. Har haft fokus på annat då vi blivit tvåbarns föräldrar. Det ska vara 3 dl kokt ris, men det går oxå bra att smaka sig fram då ingredienserna kan ätas kalla.