Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tonfiskgratäng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god och enkel fiskrätt efter min bästa väns mamma. Tar inte lång tid att göra. Riset kan kokas i förväg sedan är det bara att blanda ingredienserna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningen. Lägg i en gratängform. Därefter blandar du i tonfisk, krossade tomater, vitlök, buljong och svartpeppar. Allt blandas samman i formen. Använder du buljongtärning kan du med fördel smula sönder den.
  2. Champinjonstuvning: Smält smör i en kastrull. Blanda i mjölet och vispa därefter i mjölken lite i taget. Töm i champinjonerna och ev lite av spadet. Salta och peppra. Låt puttra en stund så mjölsmaken försvinner och det tjocknar.
  3. Bred stuvningen över blandningen. Strö sedan ost över.
  4. Gratinera ca 20-25 minuter i 200 grader.
  5. Servera gärna med en bönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sofien 29 mars 2009

    är det 3 dl kokt ris eller dl okokt ris?

  • Offerdalingen 30 juni 2009

    Beklagar sent svar. Har haft fokus på annat då vi blivit tvåbarns föräldrar. Det ska vara 3 dl kokt ris, men det går oxå bra att smaka sig fram då ingredienserna kan ätas kalla.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.