Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tonfiskgratäng enligt Lilli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

"Man tager det man haver" blev denna rätts ord och det blev så bra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Fräs den pressade vitlöken i olja. Tillsätt de krossade tomaterna. (Sänk tempen på plattan rejält annars kommer det att stänka tomater). Låt småkoka en stund. Krydda efter smak. Tillsätt sedan tonfisken och den hackade paprika. Småkoka ytterligare en stund.
  4. Smörj eventuellt en ugnsform. Häll i riset.
  5. Fördela tomatsåsen över riset. Lägg på skivade tomater. Toppa med riven ost och en god gratängkrydda (jag använder The Spice Trees grantängkrydda med cheddarsmak - den är underbar).
  6. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.