Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God gratäng. Receptet kommer från Buffée

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader Skiva potatisen och lägg lite mer än hälften av den i en ugnssäker form. Lägg i tonfisken, salta och peppra. Lägg på dillen Tillaga hollandaisesåsen enligt förpackningens anvisningar och häll hälften över tonfisken.Lägg på resten av potatisen, följt av resten av såsen Strö över osten . Sätt in i ugnen i ca 25 minuter Servera med grönsallad

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • kajsa36 30 september 2008

    Oj va gott detta var... och så enkelt att göra...Nästa gång ska jag prova med bea sås...detta kommer jag göra fler gånger.

  • festmaten 1 februari 2009

    Denna rätten har vi blivit bjudna på hos vår dotter, hon hade lagt i en burk vit sparris också. Vi tog receptet ned hem, och har lagat detta flera gånger, lättlagat o gott!

  • jalapeno82 22 september 2009

    Nu har jag gjort din tonfisklåda. Yngsta tjejen som för övrigt är rätt kräsen gav dig poängen 4,5 vilket är fantastiskt bra av henne :o) Totala betyget från familjen blir därför en 5:a Tack för ett enkelt o gott recept. Som dessutom gick att laga laktosfritt

  • loppan35 12 oktober 2009

    detta var verkligen gott och lättlagat, jag tillsatte lite lök och hade två burkar tonfisk..helt klart smarrigt! e 4 i betyg...lägger till en bild oxå.

  • maggi 16 mars 2010

    Detta blev en succe här hos oss. Kommer at göras fler gånger. Tack för detta goda receptet.

  • mooseella 20 mars 2010

    Lagade denna rätt på fritids ett sommarlov för många år sedan. Två killar som var omplacerade pga semester var då på mitt fritids. De killarna älskade denna rätt, mamman var överväldigad för dessa killar åt aldrig någonting på det ordinarie stället de var på. Så det hela slutade med att de flyttade över till mitt fritids pga av maten. Bra betyg tycker jag...Jag var inte ordinare matlagare på skolan/fritids utan pedagog med matintresse. =) Lagade maten på loven då den andra personalen var ledig...

  • wimpan 19 november 2011

    Det här är verkligen gott.Ett tips är att ta Cafe de Paris sås för att variera rätten och det blir så underbart :)

  • frucaos 15 december 2011

    Mums - men 3 påsar är i mesta laget tycker jag - kör med två och det blir jättebra.

  • Takiim 16 november 2013

    Ska potatisen vara färdig kokt innan?

  • Tinjep 14 mars 2015

    Gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.