Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tonfisksallad och tyrolersås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Detta recept på tonfisksallad och tyrolersås fick jag av en dam som arbetat som mattant i skolan där jag gick på 80-talet. Alla kommer väl ihåg den goda rosa såsen. Jag gjorde såsen på Creme fraiche, eftersom det blir en mildare smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka isbergssalladen, skär gurkan och tomaterna. Blanda i salladsingredienserna i en salladskål. Häll av tonfisken och blanda ner den i salladen. Om man vill kan man hacka i ett äpple och piffa upp salladen med.
  2. Tyrolersås: Häll gräddfilen eller creme fraichen i en skål. Rör ned ketchup, majonäs. Vispa grädden lite för hand så den blir lite tjock, och rör ned den i gräddfilsblandningen. Salta och peppra lite efter smak.
  3. Servera till nykokt ris.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tansania1984 22 juni 2009

    Tjenis penis! Hittade Peters och min favoritsås från skoltiden, men eftersom jag inte har hans mailadress får jag skicka den till dig istället! Puss o kram Ps Ses om 3 dagar

  • tansania1984 22 juni 2009

    Det här ska vi laga när jag kommer hem :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.