Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tonfisksås med purjolök och morot

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Lätt syrlig tonfisksås som passar utmärkt till pasta, ris, quinoa, bulgur eller matvete.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll av vattnet från tonfisken. Skiva purjolök och morot tunt. Pressa citronen.
  2. Fräs purjolök och morot i oljan tills löken mjuknat. Strö över mjölet och rör om. Häll på mjölk och vatten och koka upp. Låt koka ca fem minuter. Vänd i tonfisken och låt såsen koka upp igen.
  3. Smaka av med citronsaft, salt, peppar och dill. Servera till fullkornspasta, bulgur, quinoa, matvete eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.