Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toppengott tunnbröd

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jättegott tunnbröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vatten och fett till 37 grader rör ut jästen i degspadet.
  2. Tillsätt ostmassa, salt, brödkrydda och det mesta av mjölet tillsammans med hjorthornssaltet och arbeta tillen smidig deg.
  3. Låt degen jäsa övertäckt i bunken i 45-50 minuter. Tillsätt resten av mjölet.
  4. Knåda degen och dela den i 8 bitar. Forma bitarna till runda bullar som du kavlar ut till tunna kakor c:a 18 cm i diameter först med en slät kavel och sedan med en kruskavel.
  5. Lägg kakorna på en het plåt som placeras på övre falsen och grädda direkt c:a 3 minuter. Trava kakorna på varandra i en fuktig bakduk och linda en bakduk utanpå. Låt kallna. Tunnbröden går bra frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.