Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torkad rådjursbog

 
Skriv ut

Finner inte ord för hur gott det är. Passar bra som tilltugg eller på smörgåsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt bogen ligga i saltlaken under cirka tre dygn i sval temperatur. Vänd den i lagen ett par gånger. Sätt ugnen på 100 grader och lägg bogen på ett galler i ugnen (ställ något under som samlar upp vätskan).
  2. Efter ca fyra timmar (tiden varierar mycket beroende på ugn, vi själva får ha den 6-8 timmar i ugn) kan man ta ut den och pröva med att sticka köttermometern i bogen. Då termometern visar 75 grader är den klar och hållbarheten blir bra.
  3. Tar ganska lång tid innan den är torkad och köttsaften slutat rinna, detta märker man när man sticker termometern i den ifall den fortfarande inte är torr. Men håll ut :-)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.