Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torkat sidfläsk a´la Roggan

(11 kommentarer)  
Skriv ut

Salt och gott som bara den. Brukar göra detta varje år till julbordet. Syrrans ungar hinner äta upp allt innan man ens har smakat. Funkar naturligtvis året runt. Tunna skivor på limpmackan till skidutflykten, till en tunnbrödbruta, till ett glas öl, på buffén... Tror faktiskt att det funkar till allt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in köttet på alla sidor utom svålsidan med alla kryddor. Mänden krydda beror naturligtvis på hur stor bit du väljer. Det ska täcka köttet något så när.
  2. Torka i ugnen på 80-90 grader åtta till tio timmar. Jag torkar alltid fläsket över natten. Man kan också göra en snabbvariant och torka fläsket i 150 grader två till fyra timmar.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • zonale 3 mars 2009

    Hade det i ugnen i 10 timmar och det var fortfarande saftigt. Uteslöt vitlöken. Ställde det kallt och smakade på det nästkommande dag och blev positivt överraskad. Det är mycket gott och enklare kan det knappast bli. Kommer absolut att göra det igen, snart!!

  • Roggan 3 april 2009

    Det blir inte "torkat torrt" utan saftigt och bara sååå gott.

  • morsan123 7 april 2009

    Det var bara så gott,blir till att göra mer nu till påsk.

  • kagebo 29 december 2009

    Tack för ett annorlunda recept, det blev jättegott. Kommer att göra detta ofta.

  • miramamman 29 maj 2010

    Detta är bland det godaste man kan få av sidfläsket. MUMS, jag har "hemfläsk" så det är inte rimmat, men det räcker att salta på ytan. saftigt mört GOTT. ska göra detta flera gånger. betyget 10

  • elsklingen 18 september 2010

    Nyfiken på hur lång hållbarheten kan tänkas vara sen ? i kyl såklart ;-) 3 dagar ? 1 vecka ? mer ? Mvh S.

  • Roggan 18 september 2010

    Vet inte hur länge det håller sig i kylen. Det brukar alltid ta slut, fort som bara den! Det är ju rätt så salt så det borde hålla sig ett tag i alla fall. Håller säkerligen en vecka.

  • mat-ilda 4 oktober 2010

    Jättegott mummmmms... ska nu äta det med mandel potatis, lite äppelmos och sallad .

  • Ulrika91 9 oktober 2010

    Ska man skiva fläsket efteråt?

  • Roggan 10 oktober 2010

    Ja, man skivar det när man ska äta det. Varmt eller kallt.

  • lillawe 25 december 2011

    Jätte gott sidfläsk! Testade sedan till ett glas kallt öl! Toppen. God forsättning på julen //lillawe

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.