Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torkat sidfläsk i ugn

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Väldigt gott att skära skivor av för att lägga som pålägg eller för att äta som tilltugg till fil eller en vanlig norrbottnisk bruta (tunnt tunnbröd med mjölk).

Ingredienser

Instruktioner

Salta fläskbiten som du saltar vanligt färskt sidfläsk Lägg svålen nedåt Låt allt stå ca 4 timmar i 125 graders ugnsvärme Ps Prova gärna med att skära fläsket i mitten för att se om det är klart

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • miramamman 29 maj 2010

    Det här var en av det bästa sidfläsket jag ätit, jummi det smälter i munnen, helt underbart gott ska göra en till i morgon. Jag använder inte rimmat fläsk då jag har "hemfläsk" men det funkar att salta på ytan oxå. betyget blir 10

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.