Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torn av aubergine, tomat och buffelmozzarella

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Den här lilla anrättningen har säkert något namn, men inget jag känner till. Kan man använda "vanlig" mozzarella? Klart man kan, men originalet, buffelmozzarella, är godare och har en fylligare mer komplex smak och drar lite mindre salt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär auberginen i 8 st centimetertjocka skivor. Salta skivorna av aubergine och låt dem ligga på ett fat i minst två timmar för att dra ur vätska och göra dem mindre beska.
  2. När aubergineskivorna släppt vätska och ytorna är täckta med vätskedroppar efter ett par timmar, torkar du av dem och vänder dem i lite olivolja.
  3. Hetta upp grillen. När grillen är varm och redo grillar du aubergineskivorna några minuter på varje sida. Vänd dem gärna så du går fram ett fint kryssmönster. Var försiktig så att du inte bränner dem.
  4. Varva sedan grillad aubergine, tomat och (buffel)mozzarella och basilika enligt följande (från tallriken räknat): Aubergine - mozzarella - basilika - tomat - basilika - mozzarella - aubergine. Rippla en god olivolja kring, ta några tag med salt respektive svartpepparkvarnen över tallriken och dekorera med en basilkatopp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.