Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torrbotårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

Den här tårtan är ett gammalt recept från min mormor som kom från byn Torrbo i Dalarna. Vi gjorde alltid den här när någon fyllde år. Tårtan blir bäst om den läggs ihop dagen före servering så att mandelkrämen får safta till bottnarna ordentligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här:
  2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Rör ner potatismjöl, vetemjöl och bakpulver i ägg-sockerblandningen. Tillsätt vattnet sist. Värm en liten långpanna (ca 20X30 cm) och smält smör i den. Smeten ska räcka till 3 formar. Grädda i 225º, ca 8-10 min. Låt svalna på galler.
  3. Mandelkräm Vispa socker, mjöl och ägg. Koka upp mjölken och vispa ner sockerblandningen. Koka upp igen. Låt kallna. Rör ner riven sötmandel, smör och vaniljsocker i den kalla krämen. Rör tills smöret löst sig i krämen.
  4. Bred ut krämen mellan bottnarna. Garnera med vispad grädde och någon favorit frukt.

Kommentarer (1)

  • sipika 8 juli 2012

    "Smeten ska räcka till 3 formar." Bakar man 3 stycken 20 x 30 cm eller hur?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.