- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En suverän liten förrätt/aptitretare som blev en succé på min kinabuffé i påskas.
Instruktioner
- Klipp upp skalet i ryggen på räkorna och tag bort tarmen. Skölj räkorna och klappa dom torra i hushållspapper.
- Hetta upp en wok och tillsätt saltet. Rosta saltet tills det blir grått. Tillsätt sedan Sichuanpepparn och svartpepparn. Rör om snabbt så att inte bränns och häll upp kryddorna i en skål.
- Hetta upp woken igen och tillsätt olja. Fräs räkorna under omrörning i ca 3 min tills de är knappt färdiga. Tag upp dom och lägg åt sidan.
- Torka ur woken och hetta upp den igen. Tillsätt hälften av de rostade kryddorna och tillsätt räkorna. Rör om så de täcks av kryddorna. Tag upp och servera dem genast med resten av kryddorna i en skål bredvid.
Publicerat den
30 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag eller vi älskar verkligen torrostade msc jätteräkor, så jäkla gott. Jag brukar ha ris (basmati kardon) till och fräsa en massa lök såsom purjo och gullök till.