Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torsk a la Kerstin

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Den här rätten blev jag och några arbetskamrater bjudna på hos en gemensam arbetskamrat , Kerstin (därav namnet). Kommer ihåg att det var direkt efter arbetet. Så naturligtvis smakade det extra gott. Efteråt åkte vi skridskor på en damm och sedan blev det kaffe. Kan en arbetsdag sluta bättre? Själv tycker jag att det räcker med citronpeppar och utesluter därför saltet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr. Ansa och skär purjon, fräs den i lite fett utan att den tar färg. Lägg purjon i botten på en smord ugnsfast form. Skär det halvtinade fiskblocket i skivor. Salta och krydda med citronpeppar. Lägg fiskskivorna på purjolöken. Blanda samman gräddmjölk, majonnäs, tomatpuré och curry och fördela blandningen över fisken. Sikta över ströbrödet och gratinera i 20 - 25 min tills gratängen fått fin färg
  2. Servera med kokt potatis eller ris och en sallad. Varma rosenbröd smakar gott till. .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.