Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torsk i lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En jättegod fiskgryta med alla smaker i samma kärl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa vitlöken, gnid in salt och peppar (ett par drag med kvarnen) i fiskblocket. Skär fisken i 3 cm breda bitar.
  2. Hacka löken och lägg den i botten på genomfuktad gryta. Skär skållade, flådda tomater i skivor och lägg de ovanpå löken. Lägg i lagerblad, smulad fiskbuljongtärning och kryddpepparkorn över fisken. Häll på vin och lägg på locket.
  3. Ställ i kall ugn. Sätt på ugnen på 200 grader Låt grytan stå inne 45 min.
  4. Servera ris eller kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.