Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torsk i ugn med creme fraiche

Att tillaga torsk i ugn är tacksamt en vardagskväll när familjen skriker efter mat och det gäller att snabbt sno ihop en ordentlig middag som alla kan uppskatta – stor som liten. Med en burk creme fraiche i kylskåpet har du alltid en räddare i nöden hemma. Låt torsken puttra i creme fraichen i ca 15 minuter i en ugnsfast form och du har middagen klar snabbare än barnen har hunnit duka middagsbordet. Addera bara potatis, ris eller någon annan kolhydrat och du har en fullgod måltid. Prova att addera kaviar nästa gång du tillagar torsk i ugn med creme fraiche. Det tillför sälta och gillas ofta av den yngre publiken. Vill du ha en lyxigare variant på din torsk i ugn, gör en sås på creme fraiche och saffran och addera räkor – vips har du tillagat en festmåltid på samma snabba och enkla sätt!


Sätt ugnen på 200 grader. Tina upp torsken så den går att skära i sär. Skär torsken i fyra små bitar och lägg den i en ugnsform. Blanda ihop matlagningsgrädden med creme fraichen i en bunke, rör om...

20 min
2
2

Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker form. Skölj och ansa grönsakerna och finhacka dem. Bland med citron, curry, chilisås och créme fraiche. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg fisken i formen o...

4
1

Dela fisken i mindre bitar, lägg dom i ugnsfast form smord med lite olja. Häll över grönsakerna. Blanda creme fraiché med två smulade buljongtärningar & citronpeppar, häll allt över formen. Toppa med...

4
7

Sätt ugnen på 220 grader. Smörj en ugnsfast form med lite olja, salta och peppra fisken och lägg den i formen. Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar och lägg dom runt om fisken i formen. Rör...

35 min
4

Sätt ugnen på ca 200 grader. Smörj en ugnsfast form och lägg i fisken. Blanda basilikan med crème fraichen och salta och peppra efter smak. Skiva tomaterna och lägg på fisken. Häll sedan på...

45 min
4
1

Värm ugnen till 200 grader. Salta lätt på fisken medan du förbereder krämen. Blanda yoghurt med riven parmesan. Riv skalet av citronen och rör i tillsammans med ett par droppar saft. Rör ner örtern...

4
1

Lägg det tinade fiskblocket i en liten ugnsform. Lägg grönsakerna bredvid. Häll över en blandning av grädde och fraiche. Strö över ost! In i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter. När fisken ramla...

30 min
4

Lägg ut 4 väl tilltagna foliebitar på arbetsbänken. Häll sedan på lite olja. Skiva potatisen tunnt och fördela på folien. Blanda finhackade ägg, gräslök, dill rödlök och matjessill till en marinad...

30 min
4

Tina fisken. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i bitar, koka dem i saltat vatten. Koka haricots verts mjuka i saltat vatten och spola dem kalla. Grovhacka och mixa häften av rucolan me...

45 min
4

Lägg den tinade torsken i en form. Klicka över margarinet. Salta och peppra. Hacka dillen, skiva tomater och purjolöken. Häll över blandningen med crem fraiche. Strö över riven ost och strödbröd....

30 min
4-6
42

Lägg ut foliearken och fördela spenaten mitt på varje ark. Lägg fiskfilén på spenaten och krydda med citronpeppar och salt. Lägg på tomatskivorna och den strimlade purjon och gräslöken. Klicka över lä...

50 min
4
21

Färska fiskfiléer skärs i bitar eller det något tinade fiskblocket skärs i 2 cm tjocka skivor. Lägg fisken i en smord ugnssäker form och salta den. Blanda crème fraiche, krabba och mjöl. Smaksätt med...

4
3

Värm ugnen på 225 grader. Lägg torsken i en smord ugnssäker form. Om torsken är frusen dela upp den i 3 delar och/eller ställ in den i mitten av ugnen i ca 10 min för att undvika att fisken är rå v...

30 min
3-4
2

Lägg fisken i en smord form. Skiva purjon och fräs i stekpanna. Ha i creme fraichen och bladspenaten. Ha i grädden/mjölken och red av med maizenaredningen. Krydda med salt och peppar. Låt allt puttra...

1

Spritsa potatismoset längst kanterna av en form. Lägg fisken i mitten av formen. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål, smaka av efter hand då du häller i kaviar och kryddor. När du är nöjd...

1 h
3-4
1

Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra torsken. Lägg i smord ugnsfast form. Skär bacon i mindre bitar och hacka lökarna och stek tillsammans några minuter samt låt kallna, strö sedan detta över fi...

30 min
4

Sätt ugnen på 175°. Skär paprikan i strimlor och lägg i botten på en ugnsfast form. Klicka över Norrmejerier Smör. Skär torsken i portionsbitar och fördela över paprikabädden. Stek i ugnen i 1...

4

Sätt ugnen på 200º. Skölj fiskfiléerna och torka av dem. Lägg upp dem på 4 bitar aluminiumfolie, ca 40 cm långa. Droppa lite citron på varje filé och krydda båda sidor med salt och peppar. Dela...

4

Tina fisken något, så att det går lätt att skära i mindre bitar. Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en ugnsfast form. Lägg ut fiskbitarna med lite mellanrum. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Vispa...

50 min
4
6

Tina fisken. Blanda 1 hackad gul lök och kräftost med 2 dl creme fraiche. Lägg fisken i en smord ugnssäkerform, krydda med citronpeppar och bre över röran. Strö 1 dl riven ost över. Gratinera i ugn...

3
6

Tina fiskfilén och skär i lagom stora tärningar. Vispa ihop crème fraiche och de finfördelade buljongtärningarna däri, klipp över dill efter eget tycke, smaka av med salt och peppar. Skala potatis...

3-4
5

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form ( inte allt för stor ) och bred ut spenaten i botten. Skär fisken i bitar och fördela dem över spenaten. Rör ut crème fraiche med grädde så att den bli...

4
3

Ugn 200 grader. Skär färska fiskfiléer i bitar eller det något tinade fiskblocket i 2 cm tjocka skivor. Lägg fisken i en smord ugnssäker form och salta och peppra den. Blanda crème fraiche, kra...

4
2

Skär den halvtinade fisken i större tärningar och lägg i ugnsform, smula över buljongtärningarna. Strö över räkorna. Vispa ihop grädde, créme fraiche, krossade tomater och dillen. Slå det över fisk...

1 h
4-6
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.