Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torsk- & laxburgare

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Torsk- & laxburgare

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att ta bort skinnet på laxen, skär sedan ner lax och torskfilé i mindre bitar och lägg i en bunke. Använd en mixer för att göra fisken till en jämn fiskfärs. När färsen är klar tillsätter man ägg, ströbröd, citronjuice och den hackade persiljan. Salta och peppra och blanda ordentligt. Täck skålen med folie och låt vila i 20 minuter i kylen.
  2. Ta sedan ut färsen och forma till burgare, häll rikligt med olja i en stekpanna, låt oljan bli varm och stek/fritera sedan burgarna i ca 2-3 minuter på varje sida. De ska få en härlig gyllene yta. Servera med sallad, tomat, chilimajonnäs och bröd!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Tine 25 september 2008

    Otroligt Bra recept! Tack för det Tine

  • heartfriend 6 september 2010

    Goda kommer att göra dessa igen, det blir en 5:a.

  • mat-ilda 13 februari 2011

    Fantastiskt gott,muuuums.

  • MammaIrene 14 februari 2011

    Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Men jag kan också tillägga att jag gjorde dessa lite mer enligt lchf... de var ju nästan bra redan från början, men jag tog bort ströbrödet o tillsatte i stället 1/2 msk fiberhusk och 2 msk pofiber. Sedan såg jag fel o hann slänga i hälften av majonäsen o all chili i fiskfärsen ocskå... men det blev SUPER gott!!! En klar 5:a för detta recept som jag kommer göra många många gånger mer! Barna älskade det med, bara en sån sak..... WOW!!! Räddad nu kan jag få i min minsta fisk!!!!!!

  • Bellisen1 11 januari 2012

    Fantastiskt goda!!! Till och med mannen som inte gillar fisk åt dem med god aptit :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.