God och lite annorlunda fiskrätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C. Lägg fiskbitarna i en smord ugnssäker form. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Ställ i ugnen ca 20 minuter.
- Skala och finhacka vitlök, lök och morot fint.
Stöt fänkålen grovt i en mortel. Fräs tillsammans med vitlök, lök och morot i 2 msk olja i en kastrull utan att det tar färg.
- Rör i tomatpurén och låt den fräsa med 1 minut.
Tillsätt tomater och fond samt vatten eller vin. Låt sjuda utan lock ca 10 minuter.
- Häll av musslorna, men spara lite av spadet, och tillsätt dem samt persiljan. Späd ev med spadet. Krydda med 3 krm socker, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Servera musselsåsen till torsken, gärna med rostade potatishalvor och lättkokta grönsaker.
- Tips
ROSTAD POTATIS: Sätt ugnen på 225°C. Skär ca 1 kg delikatesspotatis i halvor. Lägg dem med snittytan ner i en lätt oljad ugnssäker form. Strö över flingsalt och peppar. Rosta i ugnen ca 20 minuter.
Publicerat den
25 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar