Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torsk med blåmusselsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God och lite annorlunda fiskrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg fiskbitarna i en smord ugnssäker form. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Ställ i ugnen ca 20 minuter.
  2. Skala och finhacka vitlök, lök och morot fint. Stöt fänkålen grovt i en mortel. Fräs tillsammans med vitlök, lök och morot i 2 msk olja i en kastrull utan att det tar färg.
  3. Rör i tomatpurén och låt den fräsa med 1 minut. Tillsätt tomater och fond samt vatten eller vin. Låt sjuda utan lock ca 10 minuter.
  4. Häll av musslorna, men spara lite av spadet, och tillsätt dem samt persiljan. Späd ev med spadet. Krydda med 3 krm socker, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Servera musselsåsen till torsken, gärna med rostade potatishalvor och lättkokta grönsaker.
  5. Tips ROSTAD POTATIS: Sätt ugnen på 225°C. Skär ca 1 kg delikatesspotatis i halvor. Lägg dem med snittytan ner i en lätt oljad ugnssäker form. Strö över flingsalt och peppar. Rosta i ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.