Såsen lånar mustighet från lutfisk men spetsas med frisk citron, den blir så god att man vill äta den med en sked.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 120 grader.
- Skrubba citronen. Riv skalet, pressa juicen (spara till senare). Blanda vatten, salt och citronskal. Rimma torsken i lagen 15 minuter.
- Skala och skär potatisen smått. Skiva purjolöken. Lägg potatis, purjolök och lutfisk i en kastrull. Koka med vin och vatten tills purjolök och potatis är mjuka. Mixa slätt med grädden i blender eller med stavmixer. Smaka av med citronjuice, salt och vitpeppar.
- Lyft upp torsken ur lagen och lägg på en plåt. Baka mitt i ugnen 20 minuter. Med termometer ska innertemperaturen vara 40 grader.
- Fräs spenaten i smöret. Servera fisken med sås, spenat, pepparrot och potatis.
Publicerat den
17 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar