Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Såsen lånar mustighet från lutfisk men spetsas med frisk citron, den blir så god att man vill äta den med en sked.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Skrubba citronen. Riv skalet, pressa juicen (spara till senare). Blanda vatten, salt och citronskal. Rimma torsken i lagen 15 minuter.
  3. Skala och skär potatisen smått. Skiva purjolöken. Lägg potatis, purjolök och lutfisk i en kastrull. Koka med vin och vatten tills purjolök och potatis är mjuka. Mixa slätt med grädden i blender eller med stavmixer. Smaka av med citronjuice, salt och vitpeppar.
  4. Lyft upp torsken ur lagen och lägg på en plåt. Baka mitt i ugnen 20 minuter. Med termometer ska innertemperaturen vara 40 grader.
  5. Fräs spenaten i smöret. Servera fisken med sås, spenat, pepparrot och potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.