Piffa till en bit torsk och servera med pocherat ägg och härlig pressad potatis.
Instruktioner
- Koka potatisen i saltat vatten.
Häll ättikan i en bunke. Knäck ner äggen (viktigt att äggulan inte går sönder) Låt stå i 10 minuter.
- Koka undertiden upp 3 liter vatten. När vattnet kokat vispa upp en virvel i vattnet och häll försiktigt ner två ägg i virlveln.
Sänk värmen och låt äggen sjuda max 4 minuter, så att de fortfarande är rinnande i mitten.
- Lyft sedan upp äggen försiktigt och lägg i en bunke med kallt vatten. Koka upp vattnet igen och gör om samma sak med de sista äggen. Lyft upp äggen från det kalla vattnet och låt dem rinna av. Salta och peppra.
- Stycka torsken i 4 portionsbitar och stek i smör 3 minuter på varje sida.
Blanda räkor, rödlök, dill, gräddfil, svartpeppar och citronjuice i en bunke. Pressa potatisen precis före servering.
- Servera torsken med poscherat ägg, räksås och pressad potatis.
Publicerat den
22 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar