Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torsk med pocherat ägg och räksås med pressad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Piffa till en bit torsk och servera med pocherat ägg och härlig pressad potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Häll ättikan i en bunke. Knäck ner äggen (viktigt att äggulan inte går sönder) Låt stå i 10 minuter.
  2. Koka undertiden upp 3 liter vatten. När vattnet kokat vispa upp en virvel i vattnet och häll försiktigt ner två ägg i virlveln. Sänk värmen och låt äggen sjuda max 4 minuter, så att de fortfarande är rinnande i mitten.
  3. Lyft sedan upp äggen försiktigt och lägg i en bunke med kallt vatten. Koka upp vattnet igen och gör om samma sak med de sista äggen. Lyft upp äggen från det kalla vattnet och låt dem rinna av. Salta och peppra.
  4. Stycka torsken i 4 portionsbitar och stek i smör 3 minuter på varje sida. Blanda räkor, rödlök, dill, gräddfil, svartpeppar och citronjuice i en bunke. Pressa potatisen precis före servering.
  5. Servera torsken med poscherat ägg, räksås och pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.