- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Underbart god fiskrätt som passar de flesta. Pepparroten sätter piff på smaken.
Instruktioner
- Blanda vatten och salt och dela torskbitarna i 4 bitar.
Rimma den i lagen i 10 minuter.
- Koka under tiden potatisen i lättsaltat vatten.
- Tag upp torskbitarna och torka av dem med lite hushållspapper. Peppra med lite citronpeppar eller annan fiskkrydda.
Bryn torskbitarna med smör i en stekpanna.
- Blanda ihop pepparrotscrèmen och krydda med salt och vitpeppar.
- Slå av vattnet från den kokta potatisen.
Vispa potatisen med en elvisp och tillsätt smör, mjölk, salt, vitpeppar och muskotnöt.
Tillsätt mer mjölk och smör om den är för fast. Potatispurén skall vara lite lösare än mos.
Garnera potatispurén med lite hackad persilja överst.
- Bryn kantarellerna och krydda med salt och vitpeppar.
Lägg upp torskbitarna på ett fat och servera med potatispuré, kantareller, pepparrotscrème och lingonsylt.
- Servera gärna riven morot till denna rätt.
- Smaklig spis!
Publicerat den
15 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Du har verkligen underbara recept!! Laddar ner och hittar nya hela tiden :)
Ska göra denna rätt idag men tyvärr har jag inga kantareller så det får bli nått annat till.
Jättegott! Fisken blir väldigt salt så man behöver knappt salta purén alls.
Toppengod fisk, särskilt med kantareller men lite räkor kan också gå bra.
Mycket goda smaker. Tog lite mindre salt i saltläggningen, blev perfekt.