Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torsk med ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergott, en favoriträtt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka sakta upp ris och vatten. Lägg på lock . Sjud i 15 minuter.
  2. Gör såsen under tiden riset kokar. Finhacka löken. Fräs den i lite smör. Rör ner tomatpurén. Fräs en kort stund. Häll på buljong, grädde och kokosmjölk. Koka i 5 minuter. Smaksätt med citronsaft och pressa i vitlöksklyftorna. Red såsen med maizenan utrörd i vattnet. Koka upp, varmhåll. Rör då och då i såsen.
  3. Blanda brödinkråmet med pressad vitlök, basilika, salt och peppar. Vänd fiskfiléerna på båda sidor i smör. Lägg över dom i en ugnssäker form. Fördela brödblandningen över. Efterstek ca 10 minuter i ugnen.
  4. När riset kokat färdigt, tillsätt kokosmjölken och sjud ytterligare 5 minuter. Rör ner koriander och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Låt riset vila en stund under lock.
  5. Servera fisken med ris, sås och sallad samt gärna några blad färsk basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.