Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torsk med thaismak

(9 kommentarer)  
Torsk med thaismak Torsk med thaismak Torsk med thaismak
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Svensk torsk med smak av Asien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Koka upp vatten och buljongtärningar.
  2. Hetta upp olja i en vid panna. Fräs lök och vitlök några minuter. Häll i buljongen och låt den sjuda någon minut.
  3. Tillsätt vin, kryddor och sweet chilisås. Smaka av, det ska vara ganska stark smak. Rör ner grädden och låt den koka ihop någon minut.
  4. Skär torsken/hokin i bitar. Lägg dem i såsen och sjud på svag värme i ca 5 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • UllaC 10 mars 2009

    Denna fiskrätt blev otroligt god. Jag kokte fisken i 10 minuter istället för 5. Använde grönsaksfond isf fiskbuljong, tog lite mer av sweet chili och kryddor. Nästa gång skall jag ha kokt ris till och hyvlade morötter i såsen. Använde frysta provencalska kryddor, det luktade och smakade mycket gott.

  • loredana 29 maj 2009

    Väldigt gott och så otroligt enkelt att göra

  • JennyV 20 juli 2009

    Supergott!!! Lagade denna rätt, det gick fort och smakade underbart!! Serverade med ris och kokta grönsaker till!!

  • anluk 15 september 2009

    Helt klart en 5:a!!! Supergott och så enkelt att göra. Hade tyvärr inget vin hemma men det funkade ändå. Hade kokt ris till. Riktigt gott och kommer garanterat återkomma här hemma.

  • loredana 4 oktober 2009

    Supergott, en favorit.

  • Wiolet 24 januari 2011

    Sonen som deklarerade att fisk äter han inte åt tre stora bitar, gott betyg!

  • Anna6904 18 maj 2011

    Åt denna rätt igår kväll. Tog 3 dl vispgrädde och inget vin. klippte ner rosmarin och basilika. Det blev super gott.

  • smurfmor 25 augusti 2011

    Så fruktansvärt GOD så prova alla i familjen som gillar fisk åt och ville bara ha mer:-)

  • tossan82 16 augusti 2012

    Jag är alltid på jakt efter nya fiskrecept och det här var verkligen toppengott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.