Lätt och gott till helgen. Gör lax- och torskburgare med förslagsvis en härlig, lagom het chilimajonnäs.
Instruktioner
- Börja med att ta bort skinnet på laxen, skär sedan ner lax och torskfilé i mindre bitar. Lägg fiskbitarna i en bunke.
- Kör i en mixer till en jämn fiskfärs.
Tillsätt ägg, ströbröd, den hackade persiljan och ca 2 msk juice från citronen. Salta, peppra och blanda ordentligt.
- Täck skålen med folie och låt vila i 20 minuter i kylen.
- Ta ut färsen och forma till burgare, häll rikligt med olja i en stekpanna, låt oljan bli varm och stek/fritera burgarna i ca 2-3 minuter på varje sida. De ska få en härlig gyllene yta.
- Chilimajonnäs:
Blanda ihop majonnäs, chilisås och cayennepeppar.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med sallad, tomat, chilimajonnäs och bröd.
Publicerat den
8 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar