Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torsk provencal

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En maträtt som jag har gjort många gånger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.
  2. Pressa ner vitlöken i det smälta smöret och pensla fisken med smörblandningen. Strö över persilja och ströbröd.
  3. Häll grädde och citronsaft runt fisken.
  4. Grädda i 225 grader ca 20 min.
  5. Servera gärna med potatismos och en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • klockargarden 4 maj 2008

    Tack för ett mycket bra recept. Enkelt men mycket mycket gott! Alla blev mycket nöjda. Hade pangasiusfiléer hemma och använde det istället för torsk. Det blir högsta betyg!

  • loll 7 juli 2008

    Ååå va´gott det blev! Jag hade ingen persilja så jag tog vad jag hade i växthuset; basilika, gräslök, timjan och dill i stället. Och så använde jag cayennepeppar i stället för vitpeppar. Jag hade bara matlagningsgrädde hemma så den blandade jag med majsenamjöl för att det inte skulle bli för tunnt. Torsken var fiskad av min man, och då blir det ju ännu godare så klart! Hela familjen tyckte det var jättegott, inklusive båda tonårskillarna, så allt tog slut...ingen lunchlåda.

  • epi 13 januari 2009

    Recepet blev mycket gott och alla åt med glada miner. Fisk är inte favorit hos min ena son. Gott betyg! Tyvärr skikta sig såsen.

  • klosterfrun 19 mars 2010

    Jättegott och enkelt att göra går bra att använda en billigare fisksort också

  • VardagsmatLCHFNina 25 augusti 2011

    Underbar! Gräddade på 225 i 45-50 min, för att fisken inte var riktigt färdig tinad, supergott! Serverade med kokt potatis och kokta grönsaker:) Denna rätt kommer jag göra flera gånger!! Tack.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.