Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torskfilé på Elisabeths vis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättrimmad torsk blir en delikatess. Häer serveras den med en sås som kompletterar fiskens fina smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rimma torskfiléerna. Blanda salt och socker. Varva torsk och saltblandningen i en skål. Täck över med plastfolie och ställ i kylen cirka 2 timmar.
  2. Hacka de soltorkade tomaterna fint. Vispa crème fraiche med elvisp 3-4 minuter. Blanda ner tomatpuré, soltorkade tomater och basilika. Blanda väl med elvispen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ansa och hacka paprikan. Fräs den i lite matfett i en kastrull. Smula över en halv buljongtärning. Häll på 5 dl vatten och koka upp. Lägg i nudlarna och koka enligt paketets anvisningar.
  4. Skölj av fiskfiléerna i kallt vatten och halstra dem i olivolja 3-5 minuter på varje sida. Servera med nudlar och sås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Hans1970 23 augusti 2009

    Det var SJUKT salt......

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.