Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torskgratäng à la Nettan

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god och snabblagad torskgratäng i en god sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Smöra en ugnsform. Dela fisken. Salta och peppra. Lägg klippt dill, tomatskivor och ostskivor över fisken.
  3. Gratängsåsen: Smält smöret, red ut mjölet med vatten. Tillsätt bulgongtärningen, grädden och créme fraichen. Låt koka ca 5 minuter för att få bort mjölsmaken. Smaka av med citron och kryddor. Häll såsen över fisken. Grädda ca 25-30 minuten.
  4. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • emmahemma 8 december 2009

    väldigt smidig och väldigt god!! slängde i lite frysta grönsaker också..

  • frokeneva 26 januari 2011

    God och enkel fiskrätt.

  • kajsavarg64 22 april 2011

    Fantastiskt gott och enkelt.

  • Cassiopeya 28 oktober 2011

    Verkligen jättegod torskgratäng! Hade lite mer citron i och använde fiskbuljong istället. Snabbt, enkelt och gott. Äter jag gärna igen :D

  • Lena 14 mars 2012

    Tusen tack för ett kanon recept med mycket god smak, serverade pressad potatis till. Helt klart att den kommer att göras fler gånger. Det blir en stark fyra

  • Cassiopeya 25 juli 2013

    Gjorde denna idag igen. Skivade purjo fint och lade under fisken i formen. Gjorde såsen på en höft och tillsatte också lite mjölk. Såsen blev ganska tjock, men det var bara bra då fisken saftade av sig i ugnen. Tycker att fisken behöver vara i ugnen minst 40 min för att bli ordentligt tillagad. Mycket gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.